Podengo portugues liten glatthåret og Whippet

Velkommen til Kennel Befrica!

Opretter for Podengo portugues liten glatthåret og Whippet.

 

Om kennel Befrica

Podengo portugues liten glatthåret og Whippet er hundene vi er kennel for og navnet Befrica kommer fra de tre første Podengoene vi fikk. Det var Belle, Frida og Candy. Det er de to første bokstavene fra hundenes navn som er satt sammen til Befrica.

Vi bor på Raufoss, et lite industri sted med ca 8000 innbyggere i enebolig ca 2,5 km fra sentrum. Skogen har vi 5 min unna med herlig natur og flotte turomgivelser. 30 min med bil kommer vi til en kjempeflott plass der vi kan slippe hundene våre i Skaugom Hundepark. Her er det ca 80 mål med inngjerdet område, der hundene kan løpe fritt.

Jeg har ca 14 års erfaring med hunder, Det begynte i 2005 med at vi kjøpte vår første schæfer. Fikk senere tre til. Har hatt to Schæfer kull, og en av de valpene ble senere Norsk og Svensk vinner. Har gått Kynologi kurs og utstillings kurs. Jeg har også hatt treneransvar for utstilling (turnus ordning) i Gjøvik Hundeklubb.

 

Podengo portugues liten glatthåret og Whippet

Hadde tenkt å gå til annskaffelse av en mindre rase, og falt pladask for Podengo portugues liten glatthåret, denne herlige rasen. Vi fikk vår første Podengo i 2012 og det var Bella. Vi var på schæfer utstilling i Nesbyen og Tor Harald Larsen hadde med seg en podengo. Startet, sammen med Tor, kennel Zappa i februar 2013. Vårt egen Kennel Befrica ble registrert og godkjent av Norsk kennel klub (NKK) i februar 2018.

Når det gjelder whippet så har vi hatt god kontakt med en oppdretter av whippet i flere år. Hun har drevet med whippet i 20 år og har masse erfaring. Vi ønsket oss en rase til og vi likte whippetens utrolige personlighet, utstråling og elleganse så valget var ikke så vanskelig. Da kjøpte vi Snoopy, ei mørk brindle tispe på snart 5 år som er verdens herligste whippet. Nå har vi i vårt eie/deleie, 5 podengoer og 3 whippeter.

 

Viktigst i Befricas avl

Det viktigste for oss i Kennel Befrica er å avle frem individer med bra mentalitet , bruke friske dyr i avlen. Er veldig nøye på å sjekke blodslinjer og stamtavle når jeg velger hannhund. Alle våre hunder skal være familiehunder og de blir sosialisert med katter, andre hunder og barn.

Jeg, Bent Evenrud, driver kennelen sammen med min samboer, Bente Monika Bjerkeengen.

Hvis du er interessert i en valp, er du hjertelig velkommen til å kontakte oss, vår kontaktinformasjon finner du under Kontakt.

Opretter for Podengo portugues liten glatthåret og Whippet.

Bent & Bente Monika